Alla inlägg under november 2008

Av Madeleine - 11 november 2008 19:18

Det har verkligen inte varit en trevlig dag idag, bara stundvis. Jag har blivit en mästare på att stänga av alarmet efter andra "snoozningen" vilket resulterade i att jag idag kastade mig upp kvart över sex. Inte så härligt, med tanke på allt jag skulle göra - tvätta håret och hela köret. Det hela slutade med att jag inte hann äta frukost, fick ta med mig bröd att äta på bussen.


Hade ett äckligt matteprov direkt på morgonen, två timmar långt -.- När jag gick därifrån snurrade siffrorna i huvudet på mig, fifan.

Vid 10 blev det tråkig brukspiano och sen en ganska trevlig sånglektion. Om en vecka ska jag och några sångerskor tillsammans med några gitarrister göra en liten konsert på Café Swartz, och jag känner lite prestationsångest, övade medmina gitarrer första gången idag. Baah! Skyller på dåligt information..


Gemulektionerna är nuförtiden nästintill roliga. Läraren har sänkt sig till en nivå där man faktiskt förstår vad han pratar om. Idag lyssnade vi på Tavlor på en utställning, och om några veckor ska vi se Symfoniorkestern framföra just denna komposition. Det ska bli trevligt. Härligt med förmåner när man går musik, fribiljetter till Symfoniorkestern är aldrig fel.


Jag hade tänkt vara hemma på torsdag, för jag har verkligen inte skött mig på lovet. En psykologiuppsats ska in på fredag (ännu mera ångest) och jag har inte ens börjat. Trodde det skulle räcka med torsdag, men sen fick jag reda på att jag måste åka in iaf, pga. genrep inför tisdag. Det blir nog "hemskolning" imorgon också. BARA PLUGG!


Puss.

Av Madeleine - 9 november 2008 18:06

Jag är lite sorgsen. Om det beror på att det är söndag eller nått annat vet jag inte.. Kanske det att jag saknar.. någon.. En liten hjärtevän, ha ha. Eller så är det det faktum att jag är jättedålig på att plugga. Jag ångrar jättemycket att jag inte fick ändan ur sängen och tog tag i skiten. Under veckan som kommer ska jag lämna in en samhällsuppgift (som egentligen skulle vara inne i fredags), göra matteprov och lämna in ett psykologiarbete.

Samhällen är jättesvår, jag har inte ens börjat. Matten skiter jag faktisk i hur det går, matte b känns så jävla onödigt!

Jag har börjat lite smått med psykologin idag, markerat all viktig fakta och så. Det svåra med det är egentligen inte att skriva själva faktan, utan sen när man ska klura på varför det är så enligt de olika perspektiven. Blö säger jag! 

Funderar på att sjukanmäla mig nån dag och sitta hemma och plugga. Imorgon skulle vara skönt, men nja.. Det lutar åt torsdag, för då har jag ändå bara en lektion. 


Jag bakade förut idag, chokladmuffins med mockaruteglasyr! Lite Fars dag-fika sådär. Men jag ska nog köpa nått litet till honom imorgon, typ en trisslott. Hur firade du din pappa? :)

Av Madeleine - 8 november 2008 16:23

Idag har jag varit relativt produktiv. Jag har skrivit ut massa fakta om autism till min psykologiuppsats som ska vara klar på fredag. Jag har dessutom spelat lite flöjt, väldigt duktigt av mig. Sen så har jag skrivit in min sångläxa i Sibelius för att få den i rätt tonart. Stängde ner för en stund sen för Sibelius slutade fungera och all text jag precis skrivit in försvann - såklart! Bleh på det! Jag blev bara lite arg. Nu ska jag antingen sitta med min gula överstrykningspenna och markera viktiga saker i mina psykologipapper eller så ska jag pilla med lite gemu och se om det blir bra.

Eller så tar jag glass och lyssnar på Breaking Benjamin :D

Av Madeleine - 7 november 2008 23:21

God afton.

Klockan är tjugo över elva och jag har precis stängt ner Sibelius. Ja, kan man tänka sig, jag har gjort (delar av) gemuläxan redan på fredagkvällen. Fyrstämmig sats är ju gulligt, ehum. Men det blir mycket roligare om man gör den på datorn, och så har jag inget piano så jag kan lyssna om det låter bra heller, så Sibelius är perfa!

Annars idag så har jag skolkat från matten, lyssnat på Jan-Fredriks mysiga svenskababbel och suttit i aulan under samhällen och lyssnat på Maria Wetterstrand (Miljöpartiets språkrör) som var på skolan och pratade. Hon sa många bra saker. Miljöpartiet verkar bra. Ja.

Kan avsluta med ett litet (kanske inte direkt ordagrannt) citat:

"Jag röstar på Miljöpartiet för dom är minst farliga att rösta på."

Fredrik Wikingsson


Sov gott.

Av Madeleine - 2 november 2008 23:05

Mmm, det luktar popcorn från nedervåningen. Popcorn är typ det godaste som finns, kan äta hur mkt som helst typ! Men nu ska jag vara duktig och stanna här i min mysiga säng och se klart Scrubs säsong sju.

Sov gott!

Av Madeleine - 2 november 2008 18:23

Jag är glad idag. Min pappa är snäll. Ny kamera :)

Av Madeleine - 1 november 2008 12:45

Är det inte lite sjukt? Det kändes som att det var sommar nyss, och helt plötsligt är det 1 november och snön yr. Innan vi vet ordet av har jul och nyår för länge sen sprungit förbi. Läskigt vad fort det går..


Happy Halloween

Av Madeleine - 1 november 2008 01:20

Vädret fortsätter äckla sig. Bleh, ska det vara kallt ska det vara rejält med snö, och det finns det inte mycket av - inte här iaf! Lagom kallt eller 5 ton snö, sån är jag serru!

Snart slut på lovet. Det är lite sorgligt, speciellt när jag inte har gjort allt jag borde.. Ehrm, diverse skoluppgifter har hamnat.. i skym-undan så att säga. Imorgon blir nog inte bättre, förmodligen ett besök i Linköping (IKEA-området givetvis, finns ingen större förtjusning för resten av stan) och sen ska jag sova över hos en lättskrämd människa. Hon behöver lite sällskap när hennes föräldrar drar till stugan. Hehe.


Nu tror jag att det blir sängen för min del, det är dags att vända tillbaka dygnet. Sade hon klockan 01:25. Jaja.. 

Glad Alla Helgona

Ovido - Quiz & Flashcards